Prva premija za Pancere 50.000 eura
Foto: EPA.eu

Ukoliko eliminišu Alžir

Prva premija za Pancere 50.000 eura

Početak eliminacione faze Svjetsko prvenstva prilika je za njemačke reprezentativce da počnu zarađivati premijer i puniti svoje kase, prije odlaska na zasluženi odmor pred početak još jedne sezone.

Prvi protivnik izabranicima Joachima Lowa biće selekcija Alžira koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. Ukoliko Panceri u osmini finala eliminišu Pustinjske lisice, svaki od njemačkih fudbalera zaraditi će 50 hiljada eura. Ukoliko afrički tim napravi senzaciju i eliminiše Nijemce, fudbaleri Elfa će kući praznih džepova.

Za eventualni plasman u polufinale svaki njemački reprezentativac zaraditi će po 100 hiljada eura, dok će plasman u finale biti premiran sa 150 hiljada evropskih novčanica. Ukoliko Njemačka po četvrti put osvoji titulu svjetskog prvaka svaki od fudbalera inkasirati će 300 hiljada eura.

"Mi ćemo rado isplatiti premije", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Wolfgang Niersbach prije utakmice osmine finala koju reprezentacija igra u ponedjeljak u Porto Alegreu protiv Alžira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.