Prvak Evrope «isprašio» Engleze

Prijateljske utakmice

Prvak Evrope «isprašio» Engleze

Reprezentativci Španije, aktuelni prvaci Evrope večeras su u Sevilji održali fudbalsku lekciju Engleskoj. Protivnici našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo «Južnoafrička Republika 2010» odigrali su veoma dobar meč, te je «crvena furija» potpuno nadigrala sastav selektora Fabia Capela i slavila sa 2:0.

Poveli su preko izvanrednog Davida Ville u 36. minutu. Primio je loptu na vrhu šesnaesterca promiješao odbranu «gordog albiona» i loptu plasirao u nebranje dio gola. Pečat na trijumf Španije u 83. minutu stavio je Llorente.  

U drugoj preostaloj večerašnjoj utakmici Finske je gostujući na Pirinejeskom poluostrvu itekako namučila Portugal. Ipak, domaći su stigli do minimalnog tirjumfa, i to iz penala. U 78. minutu najstrožiju kaznu u gol odluke, za konačnih Portugal – Finska 1:0, «pretvorio» je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.