Prvak pobjedom krenuo u odbranu titule

Borac bolji do Kozare

Prvak pobjedom krenuo u odbranu titule

Edmir Škorić

Banjalučki Borac pobjedom nad Kozarom u svega 50-ak kilometara udaljenoj Gradišci krenuo je u odbranu titule.

Iako je Kozara, novajlija u ligi, bolje otvorila utakmicu i stvorila prigodu pred golom gostiju, Borac je brzo stigao do vodstva.

Nebojša Vidaković je u devetoj minuti matirao domaćeg golmana i izazvao oduševljenje na dijelu tribina gdje su se nalazili gostujući navijači. Desetak minuta kasnije Borac je imao još jednu veliku priliku. Nikić je pogodio sastav prečke i stative.

U 38. minuti propada još jedna dobra šansa razigranog Borca. Stajić je odigrao dupli pas sa Mikićem, no iz voema dobre pozicije nije uspio realizovati priliku. U petoj minuti nastavka sjajni Vidaković podiže navijače na noge. Glavom je dobro pucao, ali je Kozarin čuvar mreže ovaj put odbranio.

Posljednjih dvadesetak minuta Borac je igrao s desetoricom. Mladi i neiskusni Siniša Dujaković zbog jednog oštrog starta dobiva drugi žuti, odnosno crveni karton. No, izbranici Zvezdana Cvetkovića i sa igračem manje zadržali su vodstvo nad Kozarom i osvojili tri boda na samom otvaranju prvenstva.

Premijer liga BiH, 1. kolo:
Kozara Gradiška - FK Borac 0:1 (Vidaković 9)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.