Prve laste sletile u Gradačac
Đorić, Šest i Pantić 'prve laste'...

Predstavljena prva pojačanja

Prve laste sletile u Gradačac

Edmir Škorić

U proljetni dio sezone Zvijezda će, po svemu sudeći, ući znatno jača nego što je bila u jesenjem dijelu. Osim trenera Zorana Ćurguza, danas su se na teningu pojavila i tri pojačanja u igračkom kadru. Dakle, prve laste sletile su u Gradačac.

Dugo očekivana pojačanja pristigla su u grad Zmaja od Bosne. Navijači Zvijezde nemaju puno razloga za zadovoljstvo nakon prvih 15 odigranih kola, ali promjene u stručnom štabu i igračkom kadru daju naslutiti da će u nastavku Zmajevi biti neprepoznatljivi.

Podsjetimo, Zoran Ćurguz, nekadašnji trener Modriče, imenovan je za novog šefa stručnog štaba, dok je Amir Durtgutović prekomandovan na mjesto pomoćnog trenera. Novi stari sportski direktor je Ivica Cvitkušić, koji nam je nedavno kazao kako se spremaju velike promjene u klubu. Jedna kompletna postava igrača dobila je papire i mogućnost da pronađu novi angažman, naravno svi redom igrači koji nisu zadovoljili struku.

Zadnju liniju pojačao je Aleksandar Pantić, štoper Bratstva iz Gračanice. Pantića navijači Zvijezde pamte i po gorkom porazu u Gračanici (3:0). Upravo Pantić je tada postigao jedan od tri gola domaće momčadi.

Dugo su vremena čelnici Zvijezde pregovarali s napadačem Modriče Mladenom Bojićem, koji je na kraju odlučio potpisati za banjalučki Borac. Ipak, Bojićev saigrač iz napada Uljara, Zlatko Đorić, pokušat će popraviti lošu realizaciju. Zvijezda je u prvom dijelu postigla svega 15 golova (jedan po utakmici).

Napad Zvijezde jači je za još jednog centafora. Danas je u klub stigao omaleni i brzonogi Saša Šest, 24-godišnjak koji je ranije nosio dres vinkovačke Cibalije, Kamen Ingrada, Istre iz Pule i Croatija Sesvete.

"Tek sam stigao u Gradačac ali mogu reći da su prvi dojmovi odlični i nadam se da ću se jako brzo prilagoditi ekipi. Želja mi je izboriti mjesto u prvoj postavi, na kraju krajeva zbog toga sam i došao ovdje. Baš kao i Zvijezda, moji ciljevi su najviši i očekujem da postignem dosta pogodaka, ali isto tako i asistencija", kazao je Saša Šest za SportSport.ba.

U Gradačcu računaju i na budućnost, pa su se mladom Vedadu Omeragiću i Muameru Neziću iz omladinskog pogona pridružili Džonlić, Iskrić, Sinanović, Delić...

Ekspedicija Zmajeva u Gradačcu će trenirati do 27. januara, a onda je u planu posjeta Makarskoj. Do početka prvenstva odigrat će se i nekoliko pripremnih utakmica, a očekuje se još jedno pojačanje. Iz crveno-bijelog tabora nisu željeli otkriti o kojem se igraču radi, da se ne bi ponovio Mladen Bojić, koji je bio na pragu Banja Ilidže a onda potpisao za Borac iz Banja Luke.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.