Prvi "bh. rimski derbi" pripao Luliću

Klose u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu nebesko-plavim

Prvi "bh. rimski derbi" pripao Luliću

Prvi "bh. rimski derbi" pripao je Senadu Luliću. U sjajnoj predstavi na Olimpicu Miroslav Klose je postigao gol u sudijskoj nadoknadi za veliku pobjedu nebesko-plavih. Treba istaći da je Miralem Pjanić bio asistent kod gola Vučice.

Obje ekipe u utakmicu su ušle oprezno. Prva prava prilika na susretu pretvorena je u pogodak. Miralem Pjanić je u 5. minuti sjajno uposlio Pabla Osvalda, a argentinski napadač primio je loptu u šesnaestercu Lazija i matirao Federica Marchettija.

Miroslav Klose je prvi zaprijetio Maartenu Stekelenburgu u 11. minuti. Bojan Krkić je u 15. minuti odigrao lijepo sa Pjanićem, ali španski napadač nije uspio doći do lopte u šesnaestercu nebesko-plavih kako bi ugrozio Marchettija.

Jedna izgubljena lopta Simonea Perrotte mogla je koštati Vučicu, ali na sreću Rome, Klose nije uspio zahvatiti loptu između dva protivnička igrača. Lazio je sve više prilazio golu Rome, ali nije uspjevao ozbiljnije zaprijetiti.

Hernanes je u 25. minuti pokušao sa nekih 25 pet metara, ali do promjene rezultata nije došlo. Vučica je mogla udvostručiti vodstvo u 27. minuti kada je Jose Angel prošao po lijevoj strani i uputio centaršut u šesnaesterac, lopta je došla do Osvalda, ali Argentinac sa talijanskim pasošem se nije baš najbolje snašao i lopta je završila u korneru.

Krkić se u 41. minuti našao u povoljnoj situaciji, no njegov udarac iskosa sa lijeve strane izblokirao je Stefan Radu. Minutu kasnije Hernanes je ponovo pokušao sa 20-ak metara, Stekelenburg je bio nesiguran, međutim na kraju lopta se ipak našla u rukama holandskog golmana, tako da se na odmor otišlo sa prednošću Vučice.

Treba napomenuti da se Luis Enrique u prvom poluvremenu suočio sa problemom. Naime, nakon jednog duela sa Raduom, Aleandro Rosi se povrijedio i morao je izaći iz igre u 38. minuti, a zamijenio ga je Marco Cassetti.

Od prve minute drugog poluvremena zaigrao je Senad Lulić, koji je zamijenio Radua. Samo nakon šest minuta igre u drugom dijelu Lazio je došao do izjednačenja. Simon Kjaer je oborio Brocchija u šesnaestercu i zaradio direktan crveni karton. Siguran sa bijele tačke bio je Brazilac Hernanes. Nakon gola nebesko-plavi nastavili su napadati s ciljem da dođu do vodstva.

Lulić je u 59. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u sredinu, ali na kraju loše je šutirao. Edoardo Reja morao je u 60. minuti izvršiti još jednu izmjenu, jer se povrijedio Alvaro Gonzalez, a u igru je ušao Stefano Mauri. Dugo nije bilo prave prilike, da bi u 70. minuti Klose glavom pogodio prečku.

Njemački reprezentativac minutu poslije imao je još jednu dobru priliku. Sjajno ga je proigrao Hernanes, no Klose je šutirao visoko iznad gola. Lazio je konstantno napadao. Djibril Cisse u 82. minuti sjajno je loptu uhvatio na volej, ali pogodio je stativu. Odmah na drugoj strani priliku je imao Jose Angel, no nije došlo do promjene rezultata.

Nebesko-plavi bili su dosta ofanzivniji do posljednjeg sudijskog zvižduka. Veliku priliku da Laziju donese pobjedu imao je Lulić. Naš reprezentativac šutirao je iskosa sa lijeve strane, a Stekelenburg je vrhovima prstiju izbacio loptu u korner. Ipak, nakon brojnih propuštenih prilika, Klose se u sudijskoj nadoknadi našao sam ispred Stekelenburga i matirao ga za pobjedu Lazija u velikom rimskom derbiju.

Lazio - Roma 2:1 (Osvaldo 5' / Hernanes - penal 51', Klose 90'+)

Lazio:
Marchetti, Konko, Biava, Dias, Radu (od 46. minute Lulić), Gonzalez (od 60. minute Mauri), Ledesma, Brocchi (od 75. minute Matuzalem), Hernenes, Cisse i Klose.

Roma: Stekelenburg, Rosi (od 38. minute Cassetti), Kjaer, Heinze, Jose Angel, Gago, De Rossi, Perrotta (od 53. minute Burdisso), Pjanić, Bojan (od 73. minute Pizarro) i Osvaldo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti