Prvi poraz Eintrachta

2. Bundesliga, 16. kolo

Prvi poraz Eintrachta

Edmir Škorić

Frankfurt i Aachen slavili su pobjede u dvije danas odigrane utakmice 16. kola njemačke 2. Bundeslige.

Alemania je u Karlsruheru stigla do tek druge prvenstvene pobjede i tako bar na neko vrijeme izbjegla opasnu zonu. Konačni su nogometaši Alemanije upisali pobjedu na gostovanju.

Poveli su pogotkom Radua u 36. minuti, a u samoj završnici Aachenu je pobjedu ovjerio Auer.

1860 München    je zaustavio lidera, ekipu Eintrachta iz Frankfurta, kojem je ovo bio prvi poraz u sezoni. Nemoćni su gosti iz Frankfurta bili danas. Već na otvaranju utakmice Rakić je minhenskom sastavu donio prednost, a Volland je u 67. minuti istu udvostručio.

Sve što su gosti napravili bio je utjehe vrijedan pogodak Grka Gekasa u samoj završnici utakmice. Inače, priliku da zauzme lidersku poziciju sada ima Fortuna iz Dusseldorfa ili možda Gr. Furth, ovisno o tome kako će se sutra stvari odvijati.


2. Bundesliga, 16. kolo:

1860 München - Frankfurt 2:1 (Rakić 1, Volland 67/ Gekas 90)
Karlsruher - Aachen 0:2 (Radu 36, Auer 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.