Prvi poziv za Zielera

Poznat spisak Nijemaca

Prvi poziv za Zielera

Joachim Loew, selektor Njemačke, objavio je spisak od 23 igrača za kvalifikacionu utakmicu za Euro 2012. sa Austrijom i prijateljski meč protiv Poljske.

Jedini debitant je mladi golman Robert Zieler iz Hannovera koji će biti treći izbor poslije Neuera i Wiesea. Mesut Oezil i Marcel Schmelzer koji su propustili prijateljski meč sa Brazilom opet su na spisku kao i Per Mertesacker koji je duže vrijemena odsustvovao. Jeidni bitan izostanak je onaj Sami Khedire iz Reala, a u odnosu na meč sa Barzilom neće biti Cacaua, Gundogana i Aoga.

Nijemci će ako pobijede Austriju u Gelsenkirchenu 2. septembra obijezbediti plasman na EURO 2012, a 6. septembra će u Gdansku igrati prijateljski meč sa Polsjkom.


Spisak Njemačke za mečeve sa Austrijom i Poljskom
Golmani: Manuel Neuer (Bayern Munich), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover)
Odbrana: Holger Badstuber (Bayern Munich), Per Mertesacker (Werder Bremen), Jerome Boateng (Bayern Munich), Benedikt Hoewedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Munich), Christian Traesch (Wolfsburg), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)
Sredina: Sven Bender (Borussia Dortmund), Mario Goetze (Borussia Dortmund), Toni Kroos (Bayern Munich), Thomas Mueller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Cologne), Marco Reus (Borussia Moenchengladbach), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Andre Schuerrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Mesut Oezil (Real Madrid)
Napad: Mario Gomez (Bayern Munich), Miroslav Klose (Lazio)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.