Prvi put u Ligi prvaka: Ferguson vs Wenger
Karakterističan "slobodnjak" Cristiana Ronalda

Liga prvaka, polufinale

Prvi put u Ligi prvaka: Ferguson vs Wenger

Rivalstvo Sir Alexa Fergusona i Arsena Wengera traje već godinama, a nekada čak i prelazi okvire sportskog. Večerašnji sudar ova dva velika trenera u polufinalu Lige prvaka biće njihov prvi evropski okršaj.

Menadžer aktuelnog prvaka Evrope svoj adut vidi u navijačima.

«Kad smo prošlog vikenda zabili prvi gol Tottenhamu pri rezultatu 0:2 dogodio se čudesan povratak. Trebamo upravo takvu podršku sa tribina i impuls i u današnjem meču sa Arsenalom», istakao je Ferguson za službene internetsku stranicu:

«Publika će nas morati nositi. Na kraju smo vrlo teške sezone i došli smo u fazu kada trebamo svaku moguću pomoć kako bismo izvlačili zadnje atome snage», dodao je Fergi.

Ovo dovoljno govori o tome da u redovima evropskih prvaka s punim poštovanjem dočekuju klub koji je ove sezone poražen samo jednom prilikom, i to u FA cupu (od Chelsea 1:2), ne računajući utakmicu u Rimu protiv «vučice» u kojoj su slavili boljim izvođenjem penala nakon što su u 90 minuta izgubili 0:1.

No, ako se gleda statistika onda je ona svakako na strani Manchestera. Naime, United u Ligi prvaka nije izgubio od maja 2007. godine (od Milana 0:3), a od tog datuma prošla su 23 meča.

U ekipi sa Emiratesa mirno dočekuju duel.
 
«Odlazimo na Old Trafford kao da nije riječ o polufinalu Lige prvaka. Pokušaćemo se nadigravati, postići gol ili dva. To je naš cilj. Moramo dati sve od sebe, a u takvim okolnostima možemo pobijediti bilo koju ekipu», tvrdi Wenger koji ima problema sa povredama igrača.

Za Gallasa je sezona završena dok su nedovoljno oporavljeni Robin van Persie, Eduardo da Silva i Gael Clichy. U fazi rekonvalescencije je Tomaš Rosicky, a Andrei Arshavin nema pravo nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti