Prvi sastanak Komiteta za normalizaciju

Danas u Beču

Prvi sastanak Komiteta za normalizaciju

A. Beganović

Komitet za normalizaciju odnosa u Fudbalskom savezu Bosne  i Hercegovine danas će u Beču u hotelu HN sa početkom u 10 sati održati prvi radni sastanak.

Komitet za normalizaciju odnosa u Fudbalskom savezu Bosne i Herceggovine na prvom sastanku će se upoznati sa zadacima koji ga očekuju kako bi se u što skorijem roku ukinula suspenzija Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Put Beeča jutros su optutovali Ivica Osim, Sead Kajtaz, Ivan Beus, Darko Ljubojević, Dragan Kulina i Dino Begić, a u glavnom austrijskom gradu dobrodošlicu će im poželjeti predstavnici FIFA-e i UEFA-e, Marcel Benz, Eva Pasquier i Rudi Zavrl.

Još uvijek se ne zna šta  će biti na dnevnom redu prvog sastanka Komiteta za normalizaciju, no članovi istog sasvim sigurno će imati zadatak da pripreme održavanje Skupštine na kojoj će biti usvojen novi Statut.

Skupštinu FSBiH najvjerovatnije će činiti predstavnici klubova, a pojavila se i informacija, istina nezvanična, da će za usvajanje Statuta biti potrebna prosta većina za razliku od prije, kada su se sve odluke donosile dvotrećinskom većinom.

Idući sastanak Komiteta za normalizaciju biće održan u Sarajevu krajem sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.