Prvi strijelac belgijske lige: Odbio sam preći u Sarajevo

Napadač Kortrijka

Prvi strijelac belgijske lige: Odbio sam preći u Sarajevo

Malo je poznato da je FK Sarajevo ovog ljeta lako mogao angažovati Idrissa Saadija, francuskog napadača alžirskog porijekla koji je trenutno prvi strijelac belgijske Jupiler lige.

Saadi je svoju karijeru gradio u Francuskoj, dijete je Saint-Etiennea u kojem nikada nije dobio pravu priliku. Francuski velikan ga je slao na posudbe u Stade Reims, Ajaccio i Clermont, a nakon isteka ugovora Saadi je u augustu 2015. godine potpisao za Cardiff.

Međutim, napadač je i u članu engleskog Championshipa proglašen viškom, pa su čelnici Cardiffa odlučili da ga pošalju na posudbu. Saadiju je nuđeno da pređe u Sarajevo, ali on je tu opciju odbio.

"Nisam imao 36 hiljada opcija, već nekoliko, ali odmah je bilo jasno da neću ići u bh. ligu. Odbio sam Sarajevo i odabrao Kortrijk, koji me već kontaktirao prije nego što sam prošle godine potpisao za Cardiff", izjavio je Saadi za belgijski Sport Voetbal Magazine, te nastavio:

"Od tada, do danas se mnogo toga promijenilo u Kortrijku. Ranije sam sumnjao u Sarajevo, ali garantujem da je belgijski fudbal sjajan i da nema bolje opcije za dolazak u Evropu od belgijske lige".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za one koji ne znaju, Kortrijk je u vlasništvu malezijskog tajkuna Vincenta Tana, koji je također vlasnik Cardiffa i većinski vlasnik FK Sarajevo.

Idriss Saadi je u dosadašnjih 11 kola Jupiler Pro lige postigao osam pogodaka i vodeći je na listi strijelaca ispred Musone iz Oostendea, Verdiera iz Mechelena i Teodorczyka iz Anderlechta koji a svom kontu imaju po šest pogodaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi