Prvijenac Carrolla, Džeko na svoj još čeka

Premiership: Liverpool - Manchester City 3:0

Prvijenac Carrolla, Džeko na svoj još čeka

Liverpool je na Anfieldu u derbiju 32. kola Premier lige sa visokih 3:0 savladao Manchester City. Andy Cerroll postigao je prvenstveni prvijenac, dok će naš Edin Džeko, koji je odigrao svih 90 minuta ovog susreta, na svoj morati još čekati.

Liverpool je u prvom poluvremenu, u kojem je u potpunosti dominirao, riješio utakmicu. Građane je prvo u 8. minuti spasio okvir gola, kada je Suarez pogodio stativu. No, samo pet minuta poslije Liverpool je došao u vodstvo.

Carroll je postigao svoj prvenstveni prvijenac. Nakon što se lopta odbila od jednog odbrambenog igrača Cityja, došla je do Carrolla koji sa 20-ak metara matira Harta.

Poslije jedne duže akcije Redsa u 34. minuti lopta je došla do Kuijta koji iskosa sa desetak metara pogađa mrežu Građana. Samo minutu kasnije novi šok za City. Meireles sjajno pronalazi Carrolla koji odličnim udarcem glavom postiže svoj drugi gol.

Jedino vrijedno spomena u prvom poluvremenu što se tiče igrača Cityja jeste prilika našeg reprezentativca. Džeko se sredinom poluvremena oslobodio dvojice igrača i šutirao sa nekih 17 metara, ali lopta je otišla pored gola.

U drugom dijelu utakmice Građani su nešto poravili svoju igru, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Reine. Na semaforu je ostalo velikih 3:0 za Liverpool. Balotelli, koji je u prvom poluvremenu zamijenio Teveza zbog povrede, također je napustio teren u 83. minuti iz istog razloga, a zamijenio ga je De Jong.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.