Prvijenac Ibrahimovića u pobjedi Barcelone

Prvijenac Ibrahimovića u pobjedi Barcelone

Edmir Škorić

Biti će Barcelona i ove sezone strašan tim, bez ikakvih dvojbi. Potvrdili su to i večeras portiv Sporting Gijona pobjedom od 3:0. Prvijenac u dresu Barce postigao je Zlatan Ibrahimović.

Nakon što su u petak osvojili evropski Superkup, Barcelona se večeras poigrala Sporting Gijonom i na samom otvaranju sezone svojim navijačima priuštila mnogo zadovoljstva.

"Barca!" "Barca!", odjekivalo je Nou Campom već u 18. minuti, mladi Bojan Krkić donio je domaćem timu ranu prednost. Gijon je do tada imao koliko-toliko dobru igru, no sve se srušilo golom mladog napadača.

Umalo da sredinom prvog dijela Gijon ne izjednači, Maxwell je nesmotreno vratio nazad do Valdesa, no prije nego je došla do golmana pokupio ju je Castro, ipak napadać domaćih nije se najbolje snašao pred španskim čuvarom mreže.

Jedan od najboljih na utakmici bio je Daniel Alves, a kao i kod prvog, Brazilac je bio asistent kod drugog gola. Prošao je po strani, u sredini je imao Piquea, Ibrahimoivća i Keitu, a ovaj zadnji glavom pogađa za 2:0 u 42. minuti. Poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0, a igrači Sportinga mogli su biti zadovoljni neigranjem Messija i Inieste.

Drugo poluvrijeme donijelo je Barci i treći pogodak, ali i povredu Maxwella kojeg je zamijenio Abidal na lijevoj strani. Kasnije se povrijedio i strijelac prvog gola Bojan Krkić, pa je priliku posljednih deset minuta dobio Jeffren Suarez.

A onda u 82. minuti prvijenac švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića. Daniel Alves ubacio je sa desne strane, jedan od igrača gostiju glavom prebacio loptu na drugu stativu, da bi izvrsni Šveđanin olično popratio situaciju i glavom pogodio za konačnih 3:0.

Španska Primera, 1. kolo:
FC Barcelona - Sporting Gijom 3:0 (2:0)
1-0 18` Bojan
2-0 42` S. Keita
3-0 82` Ibrahimović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.