Prvijenac Ronalda u dresu Reala
CR7 nastavio tamo gdje je stao

Prvijenac Ronalda u dresu Reala

Edmir Škorić

Svoj prvijenac u dresu "kraljeva" imao je Cristiano Ronaldo, nakon što je postigao pogodak u 50. minuti sa bijele tačke. Real Madrid sa 4:2 porazio je ekvadorski LDU Quito, te tako osigurao polufinale "Kupa Mira".

Od prve minute za madridski Real počeli su Kaka, Cristiano Ronaldo i Benzema, no prvu pravu priliku na utakmici propuštaju gosti iz Ekvadora, i to u 37. minuti. Bieler je odlično šutirao, ali Dudek je bio siguran na golu. Par minuta poslije Ronaldo proigrava Gutija, no njegov šut odlazi preko gola. Nakon par minuta drugog dijela Ronaldo je počeo pokazivati zašto vrijedi 93 miliona eura. U 50. minuti Cristiano Ronaldo pogađa sa bijele tačke za vodstvo Madrižana.

Tri minute poslije prvog, Real postiže i drugi pogodak. Bivši igrač Manchestera odlično šutira, golman Dominguez teškim naporom brani, a Granero na odbijenu pogađa za 2:0, Ipak, ekvadorski tim deset minuta kasnije smanjuje na 2:1. Dudek je slabo intervenisao, a za LD Quito pogađa Enrique Daniel Vera. Metzelder glavom postiže pogodak za, sada već sigurnih, 3:1. Ponovo Vera postiže pogodak za Ekvadorce, ovaj put par minuta prije utakmice. Sa nekih osam metara Negredo u 92. minuti postavlja konačnih 4:2.

Treba istaknuti da je Juventus sa 3:0 nadigrao Seongnam. Golove su postigli Iaquinta (40), Diego (53) i Legrottaglie (70). U polufinalu "Kupa Mira" sastat će se "kraljevi" i "stara dama".


Real Madrid: Dudek, Michel Salgado, Pepe, Metzelder, Marcelo; Arjen Robben (Granero), Guti (Drenthe), Fernando Gago, Cristiano Ronaldo (Diarra), Higuain (Raul), Benzema (Negredo).
Ligade Quito: Cevallos (Dominguez); Jairo Rolando Campos, Ambrossi, Araujo, De La Cruz, Calderon, Espinola, Vera, Reasco, Lara (Graf); Bieler.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.