Prvijenac Zeca, poraz Genclerbirligija

Fudbalsko prvenstvo Turske

Prvijenac Zeca, poraz Genclerbirligija

Adnan Beganović

Sinoć su u okviru 3. kola fudbalskog prvenstva Turske odigrana 3 susreta, a klubovi naših reprezentativaca imali su polovičan uspjeh. Istanbul, na čijem golu stoji Kenan Hasagić, svladao je Kasimpasu (3:1), dok je Genclerbirligi uz pogodak Ermina Zeca poražen na gostovanju kod Bucaspora (1:3).

Iako je njegov Genclerbirligi pretrpio poraz, naš reprezentativac Ermin Zec ima razloga za veliko zadovoljstvo. Naime, bh. napadač je u porazu svoje momčadi na gostovanju kod Bucaspora postigao pogodak u 55. minuti susreta. Pogodak protiv Bucaspora je Erminov prvijenac u dresu Genclerbirligija.

Kenan Hasagić i njegova momčad došli su do sigurnog trijumfa u duelu sa Kasimpasom. Već u 12. minuti Istanbul je golom Alina došao do prednosti, da bi u 50. minuti Akin povisio na 2:0, a u 69. Tum je pogodio za visokih 3:0. U sudijskoj nadoknadi vremena Hasagić je kapitulirao, a strijelac za Kasimpasu bio je Henrique.

U trećem sinoćnjem susretu Bursaspor je svladao Sivasspor (2:0):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.