Prvo finale Kupa za Borac iz Čačka

Bolji od Vojvodine u polufinalu

Prvo finale Kupa za Borac iz Čačka

Edmir Škorić

Po prvi put u svojoj povijesti, nogometaši Borca iz Čačka plasirali se u finale Srbijanskog kupa.

Čačani su iznenadili sve i u dvije polufinalne utakmice nadmudrili Vojvodinu. Iako su Novosađani doveli proteklih sedmica zvučna imena, ostali su bez finala.

Borac je najprije kao domaćin odigrao 0:0, a u Novom Sadu je pogotkom Filipa Kneževića iz 65. minute stigao do minimalne pobjede i s ukupnih 1:0 prošao dalje.

Borac će u finalu igrati sa boljim iz duela Partizan - Zvezda. U boljoj poziciji zasad su 'crveno-beli', budući da su u prvom susretu polufinala, odigranom na Marakani, s 2:0 savladali ljutog gradskog rivala.

Srbijanski kup, polufinale:

Vojvodina - Borac 0:1 (Knežević 65)
Partizan - Zvezda (0:2, prva utakmica)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.