"Prvo smo Manijaci, pa tek onda Pitari"

Stoper Želje Jadranko Bogičević

"Prvo smo Manijaci, pa tek onda Pitari"

Edmir Škorić

Jadranko Bogičević, 28-godišnji stoper Željezničara, mjesecima je izbivao s terena zbog teške povrede. Preciznije, od septembra prošle godine i povrede ligamenata u utakmici sa Širokim Brijegom.

Bivši igrač Jedinstva, Crvene zvezde, banjalučkog Borca i Modriče nadomak je potpunog oporavka. U revijalnoj utakmici protiv Pofalićkog postigao je dva pogotka, a igrao je i zadnjih desetak minuta u utakmici sa zagrebačkim Dinamom.

Iza Vas je sada teška i neugodna povreda zbog koje ste bili primorni "pod nož", pa ste mjesecima bili udaljeni od terena. Kako se sada, kada ste već počeli polako igrati, osjećate?

"Dobro se osjećam. Teška povreda je sada iza mene i to je najbitnije. Imao sam manjih problema zadnjih dana. Često se zna destiti da poslije nekog lakšeg udarca ponovo osjetim bol i dođe do nateknuća, no vjerujem da sam sada nadomak potpunog oporavka. Upravo zbog tog jednog udarca nisam ni putovao u Široki Brijeg. Ali, tako je poslije svake operacije. Polako ulazim u pravu formu, pa ću nadam se uskoro biti u onoj pravoj takmičarskoj".

Možda biste u nedjeljnoj utakmici protiv Širokog Brijega mogli biti u užoj konkurenciji?

"Rado bih volio, ali to je ipak odluka koju će donijeti stručni štab i trener Amar Osim. Strpljiv sam, neću žuriti, ipak svi znamo koliko sam mjeseci pauzirao. No, opet ponavljam, ja se osjećam jako dobro, treniram i samo je pitanje vremena kada ću biti onaj pravi".

Željezničar je izborio finale Kupa Bosne i Hercegovine. Remi na Pecari, uz postignut gol u gostima, donio je očekivani prolaz. Bilo je, nažalost, i detalja koji nisu poželjni na sportskim terenima?

"Ne bih htio komentarisati ono što se kasnije događalo. Samo mi nije jasno zašto je sudija morao pričekati i tek nakon sugestije pomoćnika pokazati na penal, kada je on bio i više nego očigledan. Mislim da smo zaslužili finale. Gledao sam utakmicu preko TV-a i bili smo bolja ekipa od Širokog. Primili smo nesretno taj pogodak, ali srećom kasnije smo uspjeli izjednačiti. Sigurno da bi bilo nezasluženo da smo ispali".

Borac dočekuje Sarajevo u 21. kolu, dok će na Grbavici gostovati Široki Brijeg. Sada, pretpostavljamo, navijate za komšije?

"Prvobitno smo Manijaci, jer moramo pobijediti Široki Brijeg, pa tek onda Pitari i očekivati da Sarajevo napravi neki dobar rezultat u Banja Luci. Stanić navija za Sarajevo, pa je on to i rekao da ćemo sada navijati za Sarajevo (smijeh)".

Borac trenutno ima šest bodova prednosti. Do kraja je devet kola, je li još uvijek vjerujete u odbranu naslova prvaka Bosne i Hercegovine?

"Ne bih nas otpisao još uvijek. Čeka nas nekoliko lakših gostovanja, između ostalih, u Zvorniku i Banovićima. Sve je u našim rukama. Dočekujemo i Borac, prednost od šest bodova zaista nije velika i bilo bi glupo sada se predati".

Eventualno osvajanje Kupa bi zadovoljilo apetite za ovu sezonu?

"Kup tek treba osvojiti. Čelik je jako kvalitetna ekipa i ne možemo već sada upisati taj trofej. Daleko od toga da smo mi unaprijed osvajači. Moramo to dokazati protiv Zeničana. Što se apetita tiče, naša liga je takva, jedne sezone osvojite titulu, druge se znojite za opstanak. Bilo bi dobro osvojiti Kup, ali ukaže li nam se prilika za titulu, a dat ćemo sve da se to i dogodi, zašto da ne?".

Neusvajanje Statuta na Skupštini NFSBiH mnoge je šokiralo. Posebno se to odnosi na sportske radnike. Jeste li optimistični po tom pitanju? Vjerujete li da će sve ovo izaći na dobro?

"Optimista sam, nego šta. Moramo svi biti optimisti i vjerovati da će se iznaći neko rješenje. Ja, iskreno, ne znam kakvo bi to rješenje bilo, ali vjerujem da će svi ljudi koji imaju veze sa svime ovim shvatiti koliko ljudima u BiH znači fudbal".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.