Prvoligaši opravdali ulogu favorita
Strijelac prvog gola za PSV

Šesnaestina finala Kupa Holandije

Prvoligaši opravdali ulogu favorita

Odigrani su i preostali susreti šesnaestine finala Kupa Holandije, a prvoligaši su opravdali ulogu favorita, te rutinski završili posao.

PSV je na svom Philips Stadionu savladao sa 3:0 Spakenburg. Danny Koevermans je u posljednjim trenucima prvog poluvremena načeo mrežu gostiju.

U nastavku Orlando Engelaar u 51. minuti udvostručava prednost, da bi u 65. minuti Holadnađnin marokanskih korjena, Nordin Amrabat pogodio za konačnih 3:0.

Istim rezultatom su završene još dvije utakmice Alkmaar je savladao Eindhoven golovima Elma, Wernblooma i Klavana, dok su Vitesse do pobjede predvodili posuđeni igrač iz Arsenala, Barazite, te Jenner i Propper.

Čak deste golova je postignuto na stadionu Sportpark de Wetering gdje su snage odmjerili amaterski klubovi Dijkse Boys i Genemuiden, a rezultat je bio 1:9.

Rezultati šesnaestine finala Kupa Holandije:

PSV - Spakenburg 3:0
Alkmaar - Eindhoven 3:0
Apeldoorn - Utrecht 0:2
Dijkse Boys - Genemuiden 1:9
Treffers/Kegro - Noordwijk 0:1
Vitesse - Rijnsburgse Boys 3:0
G.A. Eagles - Roda 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.