PSG večeras dočekuje Angers, ljubitelji sportske kladionice bi trebali da budu oprezni

Parižani bez nekoliko zvijezda

PSG večeras dočekuje Angers, ljubitelji sportske kladionice bi trebali da budu oprezni

E. Škorić
Teme:

PSG će večeras ugostiti Angers u prvom meču 10. kola francuske Ligue 1.

Riječ je o derbiju kola, budući da PSG kao lider i najatraktivniji francuski tim dočekuje četvrtoplasirani Angers, ekipu koja igra odlično i uglavnom "za gol više".

To bi moglo da garantuje efikasnu utakmicu, ali u svakom je slučaju pariški sastav taj koji ulazi kao favorit u duel, ali treba imati na umu da Mauriciju Pochettinu nedostaje nekoliko važnih igrača.

Nema Neymara, Messija i Di Marije, koji su sinoć imali nastupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kao nii Marquinhosa, Keylora Navasa, Paredesa, dok je i dalje pod upitnikom Sergio Ramos, koji još uvijek nije debitovao za svoj novi tim.

Ipak, činjenica je da za svaki izostanak Parižani imaju dosljedne zamjene, pa će na golu biti Gianluigi Donnarumma, dok će u ofanzivi Neymara i Messija "pokrivati" igrači poput Maura Icardija.

U veznom redu je jaka konkurencija jer su tu Marco Verratti, Idrissa Gueye, Julian Draxler, Georginio Wijnaldum...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve to čini PSG-a favoritom bez obzira na izostanke velikih zvijezda, ali Angers je ove sezone pokazao zube većima od sebe.

PSG i Angers igraju večeras, a kompletna ponuda za ovaj meč nalazi se na sajtu MOZZART kladionice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi