PSG bez Ibrahimovića do pobjede nad Troyesom

Pobjeda Parižana golom Matuidija

PSG bez Ibrahimovića do pobjede nad Troyesom

Nakon eliminacije iz Lige prvaka PSG je danas gostovao kod Troyesa u okviru 32. kola francuske Lige 1. Parižani su slavili 1:0. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći, ali je udarac Camusa neprecizan. Samo šest minuta kasnije domaćin je zaprijetio preko Darbiona, ali je stativa zaustavila njegov udarac. 

 

PSG je zaprijetio u 18. minuti susreta, ali je Moura bio neprecizan. Isti igrač bio je u prilici i u 25. minuti, ali se rezultat nije mijenjao. Obje ekipe su prijetile do odlaska na odmor, međutim ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0. 

 

U nastavku susreta prva prilika za goste, neprecizan je bio Matuidi. Troyes je zaprijetio u 53. minuti preko Marcosa, ali je ostalo 0:0. Parižani do vodstva dolaze u 65. minuti susreta, a strijelac je nakona asistencije Van der Wiela, Blaise Matuidi. 

 

Dva gola prednosti gostima je mogao donijeti Thiago Silva u 71. minuti susreta, ali je ostalo 1:0. Deset minuta kasnije probao je i Beckham, ali se do kraja susreta rezultat nije mijenjao. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.