Bordeaux odnio bod sa Parka Prinčeva
Foto - EPA

Ligue 1

Bordeaux odnio bod sa Parka Prinčeva

M. Šljivak

PSG i Bordeaux remizirali su (2:2) u susretu 12. kola Ligue 1.

Aktuelni prvak Francuske je dominirao tokom kompletne utakmice, ali su gosti svoje šanse iskoristili i došli su do boda na Parku Prinčeva.

Gosti su poveli u 10. minuti. Pembele je zabio autogol za 0:1, a gosti su držali prednost sve do 27. minute. Neymar je iznudio penal, a zatim ga je i iskoristio za 1:1.

Samo minut kasnije Kean završava jako dobru akciju PSG-a za 2:1, a ovim se rzultatom otišlo na odmor iako je domaća ekipa propustila veliki broj dobrih šansi.

U nastavku je PSG i dalje dominirao. Međutim, šanse nisu koristili, ali je zato Bordeaux u 60. minuti sjajnim golom Adlija došao do 2:2.

Do kraja ofanziva PSG-a. Pokušali su domaći na sve načine doći do tri boda, ali nisu uspjeli. Imao je i Bordeaux jedan zicer u 87. minuti, ali je ostalo 2:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 12. kolo:

PSG - Bordeaux 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi