PSG deklasirao Rennes, ali titula je daleko

Montpellier savladao Lille u derbiju

PSG deklasirao Rennes, ali titula je daleko

Edmir Škorić

Rezervista Karim Ait Fana junak je Montpelliera. Postigao je pogodak u 93. minuti za veliku pobjedu u derbiju protiv Lillea.

Montpellier je u derbiju 37. kola Ligue 1 dočekao Lille. Susret je završen na nevjerovatan način. U trećoj minuti sudačke nadoknade Karim Ait Fana je na ubačaj Olivera Girouda pogodio za veliku ludnicu na stadionu. Lille je izgubio i posljednju nadu da nekim čudom može do naslova, dok je, čini se, bez nade ostao i PSG.

 

Parižani su na Parku Prinčeva lakše od očekivanog savladali Rennes. Hat-trick za momčad Carla Ancelottija postigao je Brazilac Nene. Svoju golijadu otpočeo je u 47. minuti, devet minuta kasnije povisio na 2:0, a hat-trick postavio s bijele tačke u 65. minuti. 

 

Da je ostala "nula" u Montpellieru, PSG bi se primakao na samo jedan bod. Sada u posljednje kolo ulaze s tri boda manje od Montpelliera, koji će gostovati Auxerreu i kojem će i bod biti dovoljan za naslov. PSG će, pak, na gostovanje kod Lorienta.

 

Četvrtoplasirani Lyon ne može do kraja promijeniti svoje mjesto na ljestvici. Večeras su remizirali s Ajacciom (1:1), iako su velikim dijelom igrali s igračem manje.  Marseille je deklasirao Auxerre s 3:0. Strijelci su bili Fani u 33. minuti, Azpilicueta u 54. te Gignac u 90. minuti.

 

Do velike pobjede u borbi za opstanak stigao je Brest protiv Valenciennesa. Jedini gol na utakmici postigao je Grougi u 39. minuti. Dobar posao napravio je i Sochaux, koji je s 3:1 slavio u Caenu. Auxerre je ispao, a preostale dvije pozicije koje vode u niži rang pripadaju Ajacciu i Dijonu. Dijon ima 36, a Ajaccio 38 bodova. 

 

Isto toliko ima Caen i Brest. Sochaux, Lorient i  Nice imaju po 39. Bit će dosta zanimljivo u posljednjem kolu.

 

Ligue 1, 37. kolo:

Ajaccio - Lyon 1:1 (Eduardo 59 - penal/ Gomis 54)

Bordeaux - Lorient 1:0

Brest - Valenciennes 1:0 (Grougi 39)

Caen - Sochaux 1:3 (Nivet 58/ Privat 26, Poujol 39, Doubai 93)

Dijon - Toulouse 1:1 (Meite 27/ Soukouna 44)

Marseille - Auxerre 3:0 (Fanni 33, Azpilicueta 54, Gignac 90)

Montpellier - Lille 1:0 (Ait Fana 93)

Nancy - St. Etienne 3:2 (Moukandjo 6, 22, Mollo 44/ Aubameyang 39, Battles 70)

Nice - Evian 1:1 (Pejćinović 35/ Pejćinović 14 - ag)

PSG - Rennes 3:0 (Nene 47, 58, 65 - penal)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.