PSG gostuje kod prvaka, Marseille dočekuje Nicu

12. kolo Ligue 1

PSG gostuje kod prvaka, Marseille dočekuje Nicu

Ovog vikenda su na rasporedu susreti 12. kola fudbalskog prvenstva Francuske. Jučer je odigran jedan susret u kom su se sastali posljednjeplasirani Nancy i Rennes. Fenjeraš je ubilježio poraz od 1:3.

Najzanimljiviji duel ovog kola odigrat će u nedjelju aktuelni prvak Montpelliere i PSG koji je u prošlom kolu upisao prvi poraz. Poznato je da Montpelliereu ove sezone ne ide baš najbolje u prvenstvu. Ovaj susret će za njih imati poseban naboj budući da im u goste dolazi ekipa koja je jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka ove sezone. PSG u ovaj duel ulazi ohrabren trijumfom u Ligi prvaka nad zagrebačkim Dinamom.

 

Marseille će na svom terenu dočekati Nicu te će tražiti pobjedu i nadati se kiksu Parižana, budući da bi ih takav rasplet događaja vratio na vrh tabele. Također, Marseille je u blagoj prednosti nad konkurentima budući da imaju utakmicu manje. Nica se nalazi u donjem dijelu tabele, igra dosta nepredvidljivo i mogla bi u ovom kolu biti neugodan protivnik Marseillu. 

 

Trećeplasirani Lyon se primakao vodećem dvojcu na samo jedan bod te se pobjeda u ovom kolu, na gostovanju kod Sochauxa nameće kao imperativ. Domaći se nalaze u nimalo prijatnoj situaciji i samo su jedno mjesto iznad zone ispadanja tako da su bodovi i njima prijeko potrebni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Lorient i Bordeaux su ekipe koje su se do prije samo par kola nalazile u vrhu tabele, ali su zbog nešto slabijih partija u skorije vrijeme pale u sredinu tabele. Dvanaesto kolo nam donosi njihov duel, a pobjeda bi i jednima i drugima mogla značiti povratak na pobjednički kolosijek i napredovanje na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.