PSG i Lille teško do polufinala
Strijelac gola za PSG- Kebano

Kup Francuske

PSG i Lille teško do polufinala

M. Maksimović

Ekipe Angersa, PSG-a i Lillea su izborile plasman u polufinale Kupa Francuske. I dok je Angers opravdao očekivanja protiv niželigaša Chamberuja, PSG i Lillie su do polufinala došli tek nakon produžetaka, odnosno penala.

Četvrtoplasirana ekipa Ligue 1, PSG se dosta namučio protiv vodećeg kluba druge lige, Le Mansa.Gosti su dugo čuvali nulu, a Parižani su upali u probleme 12 minuta prije kraja utakmice kada je pocrvenio Zoumana Camara. Regulari tok je završio bez golova, a ekipe su već nakon dvije minute igre u prvom produžetku bile izjednačene, jer je gostima isključen Wague. u takvoj situaciji se Le Mans držao do 109.minute ali nije izdržao. Bahebeck je zabio za 1:0, a prolaz PSG-a je ovjerio Kebano u 117.minuti.

Lorient je protiv Lillea od 64.minute igre sa desetoricom, nakon isključenja Ecuele Mange. Pa iako su imali igrača manje uspjeli su preživjeti regularni tog i dva produžetka, pa su se pucali penali.Domaćini su iskoristili svih pet penala, za goste je bio koban promašaj Mvuembe u trećoj seriji.

Angers je ostvario veliki rezultat plasmanom među četiri najbolja.Saivet (45), Renourd (63) i Gomez (84) su bili kreirali pobjedu 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.