PSG i Marseille, očekivano, u četvrtfinalu

Francuski kup, osmina finala

PSG i Marseille, očekivano, u četvrtfinalu

E. Škorić

Očekivano su u srijedu navečer četvrtfinale Francuskog kupa izborili nogometaši Marseillea i PSG-a.

Marseille nije imao većih problema u duelu s četveroligašem. Sve su izabranici Didiera Deschampsa riješili u sat vremena igre.

Golovima Brazilca Brandaa imali su 2:0 na poluvremenu, a na 3:0 je u 54. minuti povisio Jordan Ayew, koji je na poluvremenu u igru ušao umjesto Loica Remyja. Jedini gol za nemoćnog protivnika postigao je Ousman Diaby u 78. minuti.

U duelu prvoligaša, Dijona i PSG-a, slavio je ovaj potonji. Bogati francuski klub, lider domaćeg šampionata, slavio je pogotkom brazilskog ofanzivca Nenea iz 15. minute.

Posljednji četvrtfinalist bit će poznat sljedećeg utorka, nakon što svoj susret odigraju Quevilly i Orleans. Ranije su četvrtfinale izborili Rennes, Lyon, Valenciennes, Montpellier i Ajaccio.

Francuski kup, osmina finala:

Marseille - Bourg Peronnas 3:1 (Brandao 28, 45, Ayew 54/ Diaby 78)
Dijon - PSG 0:1 (Nene 15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti