PSG je već odlučio, kreće u pregovore sa Icardijem

Argentinac se odlično snašao u Parizu

PSG je već odlučio, kreće u pregovore sa Icardijem

Čelnici Paris Saint-Germaina već rade na realizaciji trajnog transfera Maura Icardija koji je ljetos posuđen od Intera.

Iako Sveci sa Parka prinčeva imaju do kraja sezone da donesu odluku o mogućem otkupu Icardijevog ugovora, Tuttomercatoweb tvrdi da su čelnici PSG-a već odlučili, tek nakon dva mjeseca Argetinčeve posudbe.

Pomenuti portal tvrdi da će francuski prvak tokom decembra i januara intenzivirati pregovore sa Icardijem kako bi osigurao njegov potpis što prije i onemogućio "komplikacije" i konkurenciju u vidu drugih evropskih velikana na ljeto.

Prije nego što je stigao u Pariz, Icardi se jedno vrijeme povezivao sa Juventusom (zbog kojeg si je navodno i zagorčao život u Interu). Ipak, na kraju je pomalo i iznenađujuće Icardi stigao u PSG na posudbu, a vjeruje se da Parižani mogu otkupiti njegov ugovor od Nerrazzura za oko 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako je propustio predsezonske pripreme sa Interom, Icardi je odmah počeo davati svoj doprinos igri PSG, te je u sedam nastupa za ovaj tim postigao isto toliko golova.

Od svih opcija za Icardija, otkupio PSG njegov ugovor ili ne, najnerealnija je čini se povratak u Inter s obzirom da je u ovom klubu otpisan i zbog toga i poslan na posudbu u finišu prelaznog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi