PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao njegovog agenta
Costa je u drugom dijelu sezone igrao jako mali broj utakmica zbog problema sa povredama

Parižani su napravili prvi korak

PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao njegovog agenta

S. Pašalić

PSG je prema navodima italijanskih medija veoma zainteresovan da ovog ljeta dovede igrača Juventusa Douglasa Costu.

Brazilac je prošlog ljeta stigao iz Bayerna u Juventus za 40 miliona eura i ove sezone je odigrao samo 25 utakmica u kojima je postigao jedan gol.

Razlog ovako malom broju odigranih utakmica je nekoliko povreda koje je imao ove sezone, ali to nije spriječilo Manchester United, Manchester City i Tottenham da pokažu interes za njega.

Tuttosport je također u martu pisao i o interesu PSG-a, a danas stiže potvrda je je prvak Francuske ozbiljno zagrizao za igrača Stare dame.

France Footbal tvrdi da je novi sportski direktor PSG-a Leonardo lično gledao Costu te dodaje da je agent Brazilca u kontaktu sa Parižanima, ali da su pregovori u početnoj fazi.

Juventusa svaka Costina minuta košta 10.000 eura

Costa je stigao kao veliko pojačanje, ali nije do kraja iskoristio potencijal i nije u potpunosti ispunio očekivanja u Torinu.

U drugoj sezoni u Italiji jedva da je i igrao, a sa šest miliona eura po sezoni jedan je od plaćenijih igrača ovog kluba.

Analizirajući njegovu zaradu i minute provedene na terenu, došlo se do zaključka da Juve plaća 10.000 eura Brazilcu za minutu provedenu na terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Costa je igrao samo 618 minuta u Seriji A i 157 minuta u Ligi prvaka, a od početka februara nije igrao kako treba.

Iako ga trenutno želi nekoliko klubova, teško da Juve može da vrati uloženi novac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Gdje god je bio, bio je ZABAVLJAC, ne bih ga Bayern dao Juventusu za BAGATELNIH 40 miliona eura, u najboljim godinama..
0 1
rimke
bice zajebano ako se celik ukljuci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi