I PSG će šoping obaviti u Leipzigu
FOTO: EPA

Nakon Bayerna i Liverpoola

I PSG će šoping obaviti u Leipzigu

H. Zilić

PSG je ostao bez titule ove sezone u Ligue 1, ostali su i bez završnice Lige prvaka i na ljeto ih očekuju promjene.

Imat će Parižani zanimljiv šoping u to nema sumnje, a prva meta je fudbaler RB Leipziga, Nordi Mukiele.

Pomenuti fudbaler ima 23 godine, može pokrivati pozicije štopera i beka, a trenutna vrijednost mu je 23 miliona eura.

Ono što bi mogla biti olakšavajuća okolnost je cifra od 30 miliona koju je PSG spreman ponuditi timu iz Leipziga za usluge Mukielea koji ima sa njemačkim timom ugovor do ljeta 2023. godine.

Pomenuti fudbaler je prošao sve mlađe kategorije Francuske, a još uvijek nema upisam nastup za senirosku selekciju Trikolora.

Konate je završio sve sa Liverpoolom, Upamecano odlazi u Bayern i čini se da će ovo ljeto biti dobre rasprodaje, ali i zarade u Red Bullovom timu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Leipzigu su najavili i dovođenje novih fudbalera, ali imena se još drže u tajnosti.

RB Leipzig je prvenstvo okončao na drugoj poziciji i izborili su plasman u Ligu prvaka i naredne sezone, a poraženi su u finalu Kupa od Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi