PSG prihvatio ponudu za Mbappea!

Sada je sve na igraču

PSG prihvatio ponudu za Mbappea!

Edmir Škorić

Francuski prvak odlučio je da prihvati ponudu za Kyliana Mbappea, no pitanje je šta će odlučiti sam nogometaš.

Mbappeu će isteći ugovor s PSG-om narednog ljeta, a reprezentativac Francuske odbio je potpisati novi, jer želi da kao slobodan igrač potpiše za Real Madrid.

PSG-u ne preostaje ništa drugo nego da proda svoju najveću zvijezdu i najboljeg igrača, ali je problem što opet i sam Mbappe mora da prihvati transfer, a on je uporan da ostane do kraja sezone na Parku prinčeva, čak i u slučaju da neće igrati.

Postoji nekoliko timova koji žele da iskoriste trenutnu situaciju i dovedu jednog od najboljih svjetskih igrača, a najkonkretniji je ipak velikan iz Saudijske Arabije Al Hilal, koji nije uspio ranije u namjeri da dovede Messija, pa se sada odlučio na dovođenje Mbappea.

Saudijci su PSG-u ponudili 300 miliona eura i ponuda je sada prihvaćena, ali tek treba da uslijede pregovori s Mbappeom.

Oglasi

Postoji čak mogućnost da Mbappe provede jednu sezonu u Saudijskoj Arabiji i da onda ode u Madrid. Saudijci su, navodno, spremni da mu daju čak 700 miliona eura za tu jednu sezonu, čime bi bili oboreni svi rekordi.

U PSG-u bi bili najsretniji da Mbappe prihvati ponudu iz Saudijske Arabije, ali pitanje je šta će odlučiti Mbappe...

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine. Plaćen je 180 miliona eura, odigrao je 260 utakmica uz učinak od 212 golova i 96 asistencija.

Iz PSG-a Barci dali spisak igrača koje žele u zamjenu za Mbappea - vrijede 285 miliona eura

Nogometno ljeto 2023. godine obilježit će veliki broj (ne)očekivanih transfera, ali definitivno najveću pažnju privlači Kylian Mbappe, 24-godišnji Francuz koji je u sporu sa PSG-om jer je odbio da produži ugovor.

Oglasi

Chelsea, Manchester United, Tottenham, milanski Inter i Barcelona iskazali su također interes za Mbappea, koji je ranije rekao da namjerava besplatno napustiti PSG na kraju sljedeće sezone.

Barcelona je spremna za razmjenu i imat će danas telefonski sastanak sa PSG-om. Inostrani mediji uvjeravaju da je PSG već dostavio listu igrača koje od Barcelone želi u zamjenu za 24-godišnjeg francuskoga reprezentativca, a vrijednost ukupna te četvorke je 285 miliona eura.

Radi se o igrčaima koje novi trener PSG-a Luis Enrique smatra neophodnim timu. Diario Sport piše da su na listi Gavi, Ousmane Dembele, Jules Kounde i Frenkie de Jong.

Novi menadžer PSG-a Luis Enrique veliki je obožavatelj Gavija i volio bi vidjeti mladića u svom veznom redu. Do danas je vrijednost Gavija 90 miliona eura. Međutim, Barca ima klauzulu o njegovom puštanju na 1 milijardu eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Malo je vjerovatno da će se Barca pristati odreći sva četiri igrača u zamjenu za jednog, ali Katalonci bi svakako voljeli pridobiti Mbappea makar na jednu sezonu.

Kao što je novinar Gerard Romero već napisao, Barca najvjerovatnije neće moći potpisati Mbappea ovog ljeta, ali svakako će biti pripravna u slučaju da se ukaže prilika. Ono što joj ide u prilog je njena prošlost i izazov koji bi Mbappe imao potpisom za nju, ali ipak čini se da je samom igraču jedina želja Barcin ljuti rivali iz Madrida.

Top Komentari

Almir5556
E cuj velikan iz Saudijske Arabije hahaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi