PSG na pragu realizacije transfera, zvanična potvrda već sljedeće sedmice!?

Pojačanje za novu sezonu

PSG na pragu realizacije transfera, zvanična potvrda već sljedeće sedmice!?

Fudbalska sezona u Francuskoj je prvo suspendovana zbog pandemije koronavirusa u martu, a jučer je i zvanično prekinuta.

Nova titula prvaka je dodijeljena PSG-u, koji je istu s obzirom na okolnosti skromno i formalno proslavio i nastavio sa svojim poslovima.

A jedan od njih je finalizacija transfera sjajnog Alexa Tellesa, još uvijek fudbalera Porta.

Kako piše portugalski O Jogo, PSG je jučer postigao veliki napredak u pregovorima o transferu Tellesa, pa bi isti mogao/trebao biti ozvaničen već sljedeće sedmice. Tako bi PSG dobio pojačanje za novu sezonu.

PSG i Porto su navodno jako blizu postizanja konačnog dogovora, a Parižani su spremni za Tellesov transfer ipslatiti oko 25 miliona eura - što je cifra koja se dopada portugalskom klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako je Telles lijevi bek (koji može pokriti i ofanzivnije pozicije uz lijevu aut liniju) njegov transfer bi vjerovatno najavio i odlazak Layvina Kurzawe sa Parka prinčeva, o kojem se već odavno priča.

Iako primarno lijevi bek, Telles je izuzetno efikasan i opasan u ofanzivi. Tako je ove sezone postigao 10 golova i upisao devet asistencija u svim takmičenjima. Ono što je sigurno jeste da bi Juan Bernat u slučaju Tellesovog dolaska dobio izuzetno jaku konkurenciju na poziciji lijevog beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi