PSG napada prvi trofej bez Mbappea

Parižani sutra protiv Lillea

PSG napada prvi trofej bez Mbappea

E. Škorić

PSG sutra od 20 sati igra finale francuskog Skuperkupa protiv Lillea, ali bez Kyliana Mbappea.

Osvajač prvenstva (Lille) i Kupa (PSG) borit će se za prvi trofej, ali Parižani ne mogu računati na svog najboljeg igrača, koji je do posljednjeg dana bio pod znakom pitanja, ali sada je jasno da ga nema u rosteru za ovaj meč.

Menadžer PSG-a Mauricio Pochettino donio je odluku da se Mbappe poštedi svih napora sutra, kako bi spreman dočekao debi u Ligi 1 protiv Troyesa 7. augusta.

Osim Mbappea, Sergio Ramos je još jedno od glavnih izostanka PSG -a na pozvanom popisu (pored Neymara, Marquinhosa, Di Marije i svih internacionalca koji se još nisu vratili s odmora).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za razliku od njih, priliku za debi sutra će imati Giorginio Wijnaldum, koji je stigao u slobodnom transferu iz Liverpoola ovog ljeta.

Podsjećamo da su ovog ljeta u Parizu napravili izvanredan posao na tržištu, besplatno doveli Donnarummu, Wijnalduma, Sergija Ramosa, a također i kupi iz Intera Achrafa Hakimija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi