PSG 'odbija' da plati Kylianu Mbappeu 80 miliona eura, Francuz odmah angažovao svoje advokate
FOTO: EPA

Nastavlja se drama

PSG 'odbija' da plati Kylianu Mbappeu 80 miliona eura, Francuz odmah angažovao svoje advokate

Esmer Oštraković

Kylian Mbappe odigrao je svoju posljednju utakmicu u dresu Paris Saint-Germaina, ali kako navode mediji iz Francuske ovaj klub mu je dužan novac.

Mbappe odlazi iz PSG-a kao slobdan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa ovim klubom, a svoju karijeru će gotovo pa sigurno nastaviti u Španiji, tačije u ekipi Real Madrida.

Nakon mnogo špekulacija o tome da li će ići ili neće Mbappe je odlučio da sve javno kaže u oproštajnom videu.

Ono što je svima zapalo za oko u tom videu jeste da se zahvalio svima osim predsjedniku kluba Nasseru Al-Khelaifiju, a sve to je izazvalo i veliku svađu između njih dvojice.

Kako tvrdi L'Equipe uprava PSG-a još uivjek duguje novac Kylianu Mbappeu i uradit će sve da ga ovaj sjajni fudbaler ne dobije.

Oglasi

Navodno su iz kluba "zaboravili" da plate Mbappeu njegovu platu za april, kao i bonuse za februar, a sve to u totalu iznosi oko 80 miliona eura.

Samo je pitanje trenutka kada će Mbappe biti predstavljen kao novi igrač Real Madrida, te sada nije jasno da li mu je trebao biti isplaćen bonus za lojalnost.

Šefovi u PSG-u su navodno mislili da će Real Madrid "pokriti" taj novac, ali je Perez to jasno odbio jer je svjestan da se radi o ogromnoj sumi novca.

Mbappe od svog sada već bivšeg kluba želi platu koju je kako smatra pošteno zaradio na terenu, ali i bouse koji mu pripadaju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako navode Francuzi Mbappe je već angažovao i svoj tim advokata oko cijele situacije sa PSG-om i isplatama novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi