Nova sezona, nove zvijezde, a stare navike: Bolan šamar za PSG na Parku prinčeva!

Nica slavila sa 3:2

Nova sezona, nove zvijezde, a stare navike: Bolan šamar za PSG na Parku prinčeva!

Endin Čaušević

U Parizu su jedva čekali kraj reprezentativne pauze kako bi vidjeli na djelu ekipu PSG-a, ali večeras na Parku prinčeva desilo se upravo suprotno. Nica je očitala lekciju igračima Luisa Enriquea i slavila je u glavnom gradu Francuske sa 3:2.

Nica je po prvi put još od 2009. godine uspjela u gostima da pobijedi PSG, a to su uradili na poprilično dominantan način uz nestvarnu partiju napadača Moffija.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i uspjeli su da utišaju Park prinčeva u 21. minuti kada je večeras sjajni Moffi zabio pogodak za vodstvo Nice od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/Josephoffiong4k/status/1702768873588580755[/twitter]

Međutim, PSG je samo osam minuta kasnije poravnao na 1:1. Hakimi je bio asistent, a sjajan pogodak postigao je Kylian Mbappe. U nekoliko narednih minuta PSG je mogao do potpunog preokreta, no sebični Ousmane Dembele promašio je dva zicera.

[twitter]https://twitter.com/stvrmbappe/status/1702768090143220016[/twitter]

Oglasi

Nica je uspjela da preživi nalete PSG-a do kraja prvog poluvremena, a potom je početkom drugog dijela žestoko uzvratila.

Moffi sjajno prolazi po lijevoj strani i ubacuje loptu na drugu stativu gdje je usamljen bio Laborde koji šalje loptu u mrežu PSG-a za vodstvo Nice od 2:1.

[twitter]https://twitter.com/primexfootball/status/1702785636560675028[/twitter]

Navijači na Parku prinčeva očekivali su da će se njihov tim ponovo vratiti. PSG je krenuo ofanzivno po novo izjednačenje, a to je gostima ostavilo mnogo prostora za kontre i jednu od njih iskoristili su u 69. minuti.

Ponovo je u centru pažnje bio Moffi. Sjajno je povukao loptu s centra, uspio je da nadmudri dvojicu igrača PSG-a, a zatim fantastično s vrha kaznenog prostora loptu pošalje u malu mrežu gola Donnarumme za 3:1 i totalni muk navijača domaćeg tima.

Parižani su pokušavali do kraja utakmice da naprave čudo i izbjegnu poraz, ali na kraju su uspjeli tek da ublaže poraz kada je Mbappe postavio konačnih 2:3.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/8bdrsss/status/1702785844371673175[/twitter]

Nica je preskočila PSG na tabeli i sada je drugoplasirana s devet bodova, dok je PSG treći i ima bod manje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kuku psg
0 0
Drakula
To to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi