PSG osmi puta osvojio Kup Francuske

Francuska

PSG osmi puta osvojio Kup Francuske

Edmir Škorić
Teme:

PSG je tek u produžetcima došao do pobjede nad Monakom u finalu francuskog Kupa te tako po osmi puta osvojio to natjecanje.

Nogometaši Monaca nisu igrali na svojoj razini, dok su Parižani imali puno više motivacije i želje da dođu do trijumfa.

Treba istaknuti u redovima PSG-a Jalleta, Erdinga te golmana Edela, koji je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom u 120 minuta igre.

Nakon što je regularnih 90 minuta okončano bez pogodaka, igrali su se produžetci. U posljednjoj minuti prvog produžetka Hoarau je doveo PSG u vodstvo. Makelele je sjajno dodao loptu na desnu stranu do Jalleta, ovaj iz kosa topovski šutira, golman Monaca kratko odbija loptu, ravno na glavu Hoaraua kojem nije bilo teško zatresti mrežu.

PSG se plasirao u Evropu, dok je Monaco drugi put zaredom poražen u finalu domaćeg Kupa.
Francuski Kup, fnale:
Monaco - PSG 0:1 (Hoarau 105)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.