PSG otvara sa Montpellierom, derbi bogataša u šestom kolu

PSG otvara sa Montpellierom, derbi bogataša u šestom kolu

Midhat Šljivak

PSG će odbranu titule prvaka Francuske u narednoj sezoni početi gostovanjem ekipi Montpelliera na njihovom de De la Mosson stadionu, odlučeno je današnjim žrijebom.

Susret dva posljednja šampiona Francuske biće odigran u Montpellieru na otvaranju nove sezone, a susret se igra u petak 9. augusta.

Bogati Monaco, koji je doveo nekoliko velikih imena u svoj klub ovog ljeta, svoj povratak u društvo najboljih otvoriće na gostovanju protiv Bordeauxa. Veliki derbi bogataša PSG-a i Monaca odigraće se u šestom kolu na Parku prinčeva 22. septembra.

Veliki francuski derbi između Marseillea i PSG-a na rasporedu je u 6. oktobra, a još jedan velikan Nantes će po povratku u društvo najboljih ugostiti ekipu Bastije.

Ajaccio - Saint-Etienne, Bordeaux - Monaco, Evian - Sochaux, Guingamp - Marseille, Lille - Lorient, Lyon - Nice, Montpellier - PSG, Nantes - Bastia, Rennes - Reims, Valenciennes - Toulouse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.