PSG-ov 17-godišnjak zaustavio Messija i dao mu savjet

PSG-ov 17-godišnjak zaustavio Messija i dao mu savjet

E. Škorić

Lionel Messi već je stekao nove prijatelje u svlačionici PSG-a, dok neke ipak dobro poznaje od ranije, poput Neymara, Angela Di Marije ili Sergija Ramosa.

Uglavnom, svi su jedva čekali da Messi dođe u Pariz i Argentinac je sa svima u dobrim odnosima, pa čak i s Kylianom Mbappeom, iako su mediji odmah počeli sa pisanjem o nezadovoljstvu Francuza.

Messija je na treningu dočekao i 17-godišnji Ismael Gharbi, veznjak koji je prvi put u seniorskoj ekipi bio tokom četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna prošle godine, a debitovao je 1. augusta u utakmici Superkupa Francuske protiv Lillea (0:1).

Ušao je u igru u 81. minuti i čini se da na ovog dragulja trener Mauricio Pochettino ozbiljno računa.

Prije jednog od treninga PSG-a, Gharbi se upoznao s Messijem. Najprije mu je prišao, rukovali su se, a onda mu je mladić rekao: "Ako ti išta zatreba, tu sam".

Tinejdžer je u PSG došao 2016. godine iz Paris FC, koji se takmiči u 2. ligi. Bio je dio omladinskog tima, ali sada će sve više dobijati priliku u profesionalnom nogometu, a ima i tu sreću da upozna Messija i da uči od najboljeg.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Messija tiče, on je potpisao bogat ugovor do 2024. godine s PSG-om, prema kojem će zarađivati najmanje 35 miliona eura po sezoni. Stigao je kao slobodan igrač iz Barcelone, koja zbog financijskih problema nije mogla da ga registruje za novu sezonu.

Nije poznato kada će Argentinac debitovati, no činjenica je da se to neće dogoditi ovog vikenda u 2. kolu Ligue 1, pošto nije još potpuno spreman. 

Top Komentari

user1594553305
Ja po naslovu mislio da je zaustavio Messsija u smislu da mu je oduzeo loptu pa da mu je prišao i rekao tipa " Još moraš pure jest" a ovo je čista komedija
16 0
user1583752673
Otvoris clanak da bi procitao ako ti ista zatreba tu sam, o majko mila hahaha
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi