PSG-ove zvijezde razmontirale nikad lošiji Lyon

Ligue 1

PSG-ove zvijezde razmontirale nikad lošiji Lyon

Edmir Škorić
Teme:

Veliki francuski derbi odigran je večeras na Parku prinčeva gdje je PSG s uvjerljivim rezultatom 4:0 savladao Lyon, čime je kompletirano 15. kolo Ligue 1.

Vodeći PSG ugostio je Lyon i na krilima svojih sjajnih napadača, Zlatana Ibrahimovića i Edinsona Cavanija, stigao do novog, 11. trijumfa u sezoni. 

Lyon je, zanimljivo, bolje otvorio utakmicu, imao određenu dominaciju, ali je PSG na poluvremenu vodio 2:0. U 36. minuti Lucas Moura je izveo korner, a Cavani natrčao na prvu stativu i glavom loptu poslao iza leđa Remyja Vercoutrea.

Upravo je Vercoutre u 41. minuti skrivio penal, faulirao Cavanija, a Ibrahimović "panenkom" pogodio za 2:0, odnosno prednost koja je bila nedostižna za goste iz Lyona, koji su i ove sezone očajni.

PSG je s dobrom partijom nastavio i u drugom dijelu, a Brazilac Thiago Silva u 59. minuti postiže i treći pogodak za moćne Parižane. Opet je koban za goste bio ubačaj iz kornera. Silvin udarac glavom nije prošao, ali  lotpa mu se odbila pod noge, pa Brazilcu nije bilo teško zatresti mrežu očajnih gostiju. U 81. minuti Ibra postiže još jedan gol s bijele tačke, za konačnih 4:0.

Parižani su se učvrstili na prvom mjestu sa 37 bodova, a četiri manje ima drugoplasirani Lille. Lyon je tek 10. sa 19 bodova i njima je i sama Evropa jako daleko u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 15. kolo:
PSG - Lyon 4:0 (Cavani 34, Ibrahimović 41 - penal, 81 - penal, Silva 59)


Goal Cavani - Paris Saint-Germain 1-0 Olympique... by Sport-Today-2014
Goal Ibrahimovic - PSG 2-0 Olympique Lyon (01... by Sport-Today-2014
Goal Thiago Silva - PSG 3-0 Olympique Lyon (01... by Sport-Today-2014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.