PSG pao u Nici, Monaco na korak od titule

Liga 1

PSG pao u Nici, Monaco na korak od titule

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 35. kola francuske Lige 1 Nica je s 3:1 savladala PSG i srušila snove Parižanima o odbrani titule.

Nije još uvijek gotovo kada je u pitanju borba za prvo mjesto, no nakon ovog poraza Parižana teško je očekivati da do kraja prestignu Monaco, koji ima tri boda, ali i utakmicu više.

Nica se večerašnjom pobjedom primakla PSG-u na tri, a Monacu na šest bodova, no zaista bi trebalo da se desi čludo da Monaco ispusti titulu do kraja sezone.

Mario Balotelli je u 26. minuti postigao vodeći pogodak za Nicu, koja je preko Ricarda u trećoj minuti nastavka stigla do sigurnijih 2:0.

Parižani su imali svoje šanse, ali jedinu je iskoristio Marquinhos u 64. minuti susreta, kada je gostima vratio nadu, ali je u nadoknadi PSG ostao s desetoricom jer je Thiago Motta dobio direktan crveni karton, a onda Donis glavom pogađa za konačnih 3:1. 

Kada se mislilo da je sve gotovo, sudija je i Angelu di Mariji dao direktan crveni karton, no tada je već sve bilo gotovo.

Liga 1, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica - PSG 3:1 (Balotelli 26. Ricardo 48, Donis 93/ Marquinhos 64)


Mario Balotelli Goal HD - Nice 1-0 PSG 30.04.2017 by dailyfootballkick

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi