PSG pregazio Montpellier, slobodnjaci obilježili utakmicu

Ligue 1, 17. kolo

PSG pregazio Montpellier, slobodnjaci obilježili utakmicu

Paris Saint-Germain je na svom Parku prinčeva dočekao Montpellier u zaostalom susretu 17. kola Ligue 1 i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1.

PSG je i bez Neymara i Cavanija ponovo pokazao snagu, a Sveci su došli do vodstva u 13. minuti preko Kurzawe koji je dobro reagovao nakon asistencije Alvesa.

Ipak, Montpellier uzvraća i poravnava sjajnim golom Molleta iz slobodnjaka u 31. minuti. Međutim, Di Maria je odlučio pokazati svoje sposobnosti kada su slobodnjaci u pitanju.

Igrala se sudijska nadoknada prvog dijela kada je Di Maria postigao fantastičan gol iz slobodnjaka sa 30-ak metara za novo vodstvo PSG-a, 2:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je još tri gola PSG-a. Mladi Nkunku je uz pomoć fudbalera Montpelliera Škuletića pogodio za 3:1 u 73. minuti, da bi pet minuta kasnije Hilton skrenuo Mbappeov šut u soptvenu mrežu za 4:1.

Mbappe se 45 sekundi kasnije nakon sjajne asistencije Kurzawe ipak uspio upisati u strijelce postavivši konačnih PSG - Montpellier 5:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappeu je u 70. minuti poništen gol zbog ofsajda.

PSG je ovom pobjedom stigao do 65 bodova (naravno, i dalje je prvi), dok je Montpellier ostao šesti sa 38 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi