To je to: Milioni nestaju preko noći, dolazi li kraj PSG-a kakvog poznajemo?

Šeicima je dosta

To je to: Milioni nestaju preko noći, dolazi li kraj PSG-a kakvog poznajemo?

Eldar Ganibegović

Fudbalska emisija El Chiringuito jedna je od najcjenjenijih i najpoznatijih u Španiji.

Upravo je u toj emisiji španski novinar Edu Aguirre plasirao velike vijesti, a to je da bi katarski vlasnici mogli prodati PSG.

Vlasnik francuskog kluba od 2011. godine je firma Oryx Qatar Sports Investments, osnovana 2005. godine. Klubom upravlja predsjednik Nasser Al-Khelaifi.

Od preuzimanja kluba od strane katarskih bogataša, cilj je od kluba iz francuske prijestolnice bio napraviti evropsku velesilu.

PSG je trebao dominirati francuskim i evropskim takmičenjima, a šeici su uložili ogromne iznose u razvoj kluba i transfere. Sada im je dosta neispunjavanja očekivanja i spremni su se povući iz PSG-a.

Jedan od problema koji utječe na odluku vlasnika svakako je neispunjen glavni cilj, a to je osvajanje Lige prvaka. Osim toga, PSG je tri puta završavao prvenstvene sezone bez naslova prvaka.

Oglasi

Još jedan problem predstavlja i slučaj oko budućnosti Kyliana Mbappea, što vlasnike PSG-a dovodi u daljnje dileme. Sve bi to moglo dovesti do senzacionalnih promjena u Parizu.

Prema mišljenju spomenutog novinara, prodaja PSG-a bi s e dogodila završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, a šeici bi nakon toga potražili novi klub za ulaganje.

"Odluka Katarana je da proda PSG. Nakon Svjetskog prvenstva, Al Khelaifi će biti izvan Paris Saint Germaina", rekao je samouvjereno Aguirre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, njegove riječi su u suprotnosti s onim što je objavio ugledni francuski L'Equipe, a to je da se šeici iz Pariza neće povući sve dok ne dosanjaju san - osvajanje Lige prvaka.

Vidjet ćemo ko je zaista u pravu i šta će na kraju od svega da bude. 

Top Komentari

irnes4
Igraci placenici na aparatima
0 1
MOHAMEDFIRMINO
Kad odu seici,PSG osvaja LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi