PSG razbio Montpellier, Cavani ušao u historiju

Ligue 1, 23. kolo

PSG razbio Montpellier, Cavani ušao u historiju

PSG se od poraza koji im je nanio Lyon u prošlom kolu Ligue 1 "oporavio" ubjedljivom pobjedom (4:0) nad Montpellierom na Parku prinčeva.

Domaći su poveli već u 11. minuti. Neymar je poslao lopu u prostor za Rabiota koji potom odlično upošljava Edinsona Cavanija. Urugvajac je rutinski pospremio loptu u mrežu Montpelliera za 1:0 i ujedno postao najbolji strijelac u historiji kluba s obzirom da je ovo bio njegov 157 gol za PSG. Tako je Cavani presitgao Zlatana Ibrahimovića koji je postigao 156 golova za Parižane.

Parižani su do 2:0 stigli u 40. minuti nakon što je Neymar bio siguran sa bijele tačke. Prethodno je fudbaler Montpelliera Pedro Mendes igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

U nastavku je i Monpellier imao nekoliko obećavajućih prilika, ali nije uspio doći do gola. Najbolju šansu je imao Sambia u 67. minuti, ali je Areola odlično odbranio njegov pokušaj sa ruba šesnaesterca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prednost od 3:0 Parižanima je donio Angel di Maria u 70. minuti postigavši gol šutem "iz prve" nakon asistencije Meuniera.

Neymar je u 75. minuti ponovo zatresao mrežu gostiju, ali je njegov gol poništen zbog igranja rukom. Ipak, Brazilac je do kraja susreta uspio stići do svog drugog gola na ovoj utakmici. Fudbaleri PSG-a su u 82. minuti napravili odličnu akciju, a Cavani je uposlio Neymara za konačnih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi