PSG s igračem manje do tri boda

Ligue 1

PSG s igračem manje do tri boda

M. Šljivak

Fudbaleri PSG-a savladali su večeras na gostovanju ekipu Dijona  s 2:1 u 27. kolu francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1.

Izabranici Carla Ancelottija nisu nimalo lagano došli do pobjede, jer su više od 50 minuta igrali sa igračem manje nakon što je isključen Momo Sissoko.

Međutim, uprkos brojčanom deficitu PSG je na otvaranju drugog poluvremena dolazi do gola. Strijelac pogotka bio je Siake Tiene u 49. minuti susreta.

Ipak, Dijon u 76. minuti dolazi do zasuženog poravnanja, a gol za 1:1 postigao je Paulle. Velika tri boda u borbi za titulu PSG-u donosi Kevin Gameiro u 90. minuti susreta.

U drugom susretu igranom u sitom terminu Rennes i Auxerre su remizirali odigravši 1:1.

Gosti su poveli nakon deset minuta igre preko Oliecha, da bi bod domaćem timu donio Brahimi u 66. minuti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.