PSG se ne šali

PSG se ne šali

Adnan Beganović

U 12. kolu francuskog fudbalskog prvenstva vodeći PSG je pred savojim navijačima upisao pobjedu u duelu sa Caenom.

Caen je bolje otvorio susret i do vodstva je došao u 12. minuti golom Heurtauxa. Međutim, prednost gostuju trajala je samo sedam minuta. Naime, Nene je izjeednačio iz jedanaesterca, a Caen je ostao sa igračem manje jer je isključen Nivet.

Do 55. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Menez dovodi domaćine do prednosti, da bi 20 minuta kasnije Nene ponovo iz penala pogodio za 3:1. Osam minuta prije kraja Dam smanjuje na 3:2, da bi u 88. minuti Pastore pogodio za konačnih 4:2.

Drugoplasirani Montpellier je sa 2:0 savladao Nancyja, a golove za nekadašnju momčad Emira Spahića postigli su Giroud i Camara u drugom poluvremenu.

Marseille je upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Dijonom (3:2). Strijelci za pobjedničku momčad bili su Remi, Cheyrou i Diarra, dok su za Dijon pogodili Jovial i Corgnet.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Brest - Lorient 3:1, Evian - Auxerre 3:1, Ajaccio - Bordeaux 0:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.