PSG slavio sa 2:0, a nije postigao nijedan gol

S dva autogola do pobjede

PSG slavio sa 2:0, a nije postigao nijedan gol

PSG je večeras na svom Parku prinčeva upisao i šestu pobjedu u ovoj sezoni Ligue 1 i to protiv starog rivala Lyona.

Bilo je 2:0, a zanimljivo je da fudbaleri PSG-a nisu postigli nijedan gol već su oba djelo stopera Lyona, koji su nesretno zabili dva autogola.

Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a Lyon je bio sasvim ravnopravan rival i u 68. minuti je zamalo poveo sa 1:0. Tanguy Ndombele je sa velike udaljenosti silovito šutirao, ali je pogodio prečku.

Sedam minuta kasnije, PSG je poveo sa 1:0. Marcelo je nespretnom reakcijom zatresao svoju mrežu, a četiri minuta kasnije domaći su imali veliku šansu za 2:0. Dosuđen je jedanaesterac, ali je Lopes odbranio Cavanijev udarac sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Četiri minute prije kraja utakmice, Lyon je postigao još jedan autogol koji je djelo Jeremyja Morela. Stoper gostiju je tako, na njegovu žalost, postavio konačan rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi