PSG spremio golmanski odgovor Monacu...

Parižani žele Ikera

PSG spremio golmanski odgovor Monacu...

Midhat Šljivak

Victor Valdes će od naredne sezone vjerovatno čuvati mrežu francuskog Monaca, a aktuelni prvak ove zemlje PSG, spremio je odgovor Kneževima ako bi Valdes i zvanično potpisao ugovor s ovim klubom.

Francuski mediji su jučer donijeli informaciju kako će Valdes na kraju sezone preći u Monaco, gdje će godišnje zarađivati 12 miliona eura, čime bi postao najplaćeniji golman svijeta.

Ipak, Parižani su spremili odgovor velikom rivalu, te navodno planiraju poslati ponudu Real Madridu za Ikera Casillasa, koji je najavio odlazak iz Madrida, ako ne dobije veću minutažu kod Carla Ancelottija u ostatku sezone.

Trenutno prvi golman Svetaca Salvatore Sirigu, koji je i rezervni golman italijanske reprezentacije, ne zadovoljava ukuse arapskih vlasnika, te su oni odlučni u dovođenju novog golmana u ljetnom prelaznom roku.

Prva opcija je Iker Casillas, koji već godinu dana grije klupu Reala, pa je izgledna opcija da će napustiti Kraljeve na kraju sezone. Pored PSG-a, interes za Casillasa već odavno pokazuje i Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.