PSG sve frustracije istresao nad Caenom
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Parižana

PSG sve frustracije istresao nad Caenom

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a deklasirali su danas na svom terenu ekipu Caena sa 6:0 u okviru 34. kola francuske Ligue 1.

PSG je već osigurao naslov prvaka Francuske, ali Parižani i dalje nastavljaju da pružaju sjajne partije u domaćem prvenstvu. Fudbaleri PSG-a danas su sa čak šest golova u mreži poslali ekipu Caena kući.

Domaći su do vodstva stigli u 12. minuti utakmice kada je sjajan gol postigao Zlatan Ibrahimović. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela bilo je 2:0, a pogodio je Matuidi na asistenciju Ibrahimovića.

Samo četiri minute u nastavku bile su potrebne domaćoj ekipi da postigne i treći gol, ovaj put u listu strijelaca upisao se Edinson Cavani. U 52. minuti bilo je 4:0, a mrežu Caena zatresao je Di Maria.

Četiri minute kasnije PSG je već vodio sa 5:0, a svoj drugi gol na današnjoj utakmici postigao je Ibrahimović. Konačnih 6:0 postavio je Maxwell.

PSG je ubjedljivo prvi sa 86 osvojenih bodova, dok je Caen deveti sa 40 bodova manje.

Ligue 1, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Caen 6:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi