PSG u derbiju bolji od Lyona

PSG u derbiju bolji od Lyona

U derbi susretu devetog kola Ligue 1 PSG je na Parku Prinčeva dota lako savladao Lyon rezultatom 2:0.

Prvo je poluvrijeme proteklo je u odličnoj igri. Bilo je prilika na obje strane, ali završeno je bez golova. U ovom dijelu igre PSG je oštećen za penal, nakon što je srušen Pastore, ali je sudija svirao samo prekršaj, iako se sve desilo u kaznenom prostoru.

U drugom poluvremenu nije bilo prilika prvih 15-ak minuta. A, onda je u 65. minuti Pastore sjajno ušao u kazneni prostor gostiju i lijevom nogom pogađa gol Huga Llorisa. Gameiro je u 70. minuti imao stopostotnu priliku za povećanje vodstva, ali Lloris je bio uspješniji. Minutu nakon toga Gomis sa sedam metara glavom šutira preko gola.

Gomis je u 80. minuti imao još jednu priliku, ali kasni na loptu. Za konačnih 2:0 se pobrinuo Jallet nakon jednog centaršuta u 90. minuti.


szólj hozzá: Par 2-0 Lyo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.