PSG-u ni igrač manje nije odmogao na Veledromeu

Ligue 1

PSG-u ni igrač manje nije odmogao na Veledromeu

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju devetog kola francuske Ligue 1 snage su na Veledromeu odmjerili Marseille i PSG, a u veoma uzbudljivom susretu slavili su gosti iz Pariza.

Parižani svoju dobru formu nastavljaju i pored teškog gostovanja kod Marseillea, gdje su od 30. minute igrali s igračem manje i to bez veoma važnog kotačića u igri, veznjaka Thiaga Motte.

Dobio je Motta direktan crveni karton nakon što je prije njega do lopte stigao Mathieu Valbuena, pa je Italijan snažno udario omalenog ofanzivca domaćih u nogu. Andre Ayew je snažno šutirao za 1:0.

U završnici prvog dijela sjajna akcija gostiju koju je započeo Edinson Cavani, Gregory van der Wiel centrirao s desne strane, Maxwell uspio ispred Stevea Mandande glavom loptu skrenuti u mrežu Marseillea.

Parižani u nastavku uspijevaju i s desetoricom do velike pobjede. U 66. minuti Javier Pastore je iznudio penal, a isti u gol za pobjedu pretvorio sjajni Zlatan Ibrahimović.  PSG je trenutno na diobi prvog mjesta zajedno s Monacom. Obje momčadi imaju po 21 bod, dok četvrtoplasirani Marseille ima četiri boda manje. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1,  9. kolo:
Marseille - PSG 1:2 (Ayew 34 - penal/ Maxwell 45, Ibrahimović 66 - penal)


 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti