PSG uspješno preskočio jednu od težih prepreka u ligi

Pobjeda nad Monacom u gostima

PSG uspješno preskočio jednu od težih prepreka u ligi

PSG je večeras napravio veliki korak ka tituli prvaka Francuske pobjedom u gostima nad Monacom rezultatom 2:1.

Parižani su u Kneževinu stigli kao favorit, a u vodstvo su stigli u 19. minuti preko Cavanija. PSG je prethodno promašio dvije velike prilike za vodstvo preko Mbappea i Draxlera, pa je sasvim zasluženo na pauzu otišao s prednošću od 1:0.

Igrao se 52. minut kada je PSG postigao i drugi pogodak. Ovoga puta strijelac je bio Neymar, koji je realizovao najstrožiju kaznu za sigurnu prednost Parižana.

PSG je nastavio dominirati terenom i promašio još nekoliko izglednih prilika za 3:0, da bi u 81. minuti stigla svojevrsna kazna. Moutinho je dobro šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila Mbappea u živom zidu te prevarila golmana Areolu. Gol je na kraju ipak pripisan Portugalcu, iako ju je mladi napadač PSG-a zapravo posljednji dotakao na putu ka mreži.

Monaco je u preostalih desetak minuta pokušao postići i drugi gol, ali bezuspješno. PSG je slavio sa 2:1 i tako stigao do 12. pobjede na 14 utakmica u prvenstvu, te zadržao ubjedljivu prednost na tabeli. PSG ima 38 bodova, dok prvi pratioci Lyon i Monaco imaju po 29.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti