PSG uvjerljiv protiv Eviana
Foto: epa.eu

Šampion upisao 11. pobjedu

PSG uvjerljiv protiv Eviana

Fudbaleri PSG-a zabilježili svu svoju 11. ovosezonsku pobjedu, a u okviru 21. kola francuske Ligue 1 Sveci su na svom stadionu sa 4:2 savladali ekipu Eviana.

Ipak, gosti su bili prvi koji su stigli u vodstvo. Barbosa je pogodio mrežu domaćeg sastava u 14. minuti. Aktuelne šampione Francuske ovaj pogodak nije previše poremetio. David Luiz je izjednačio u 30. minuti nakon asistencije Motte, da bi Verratti osam minuta kasnije Parižane svojim golom doveo u vodstvo.

Gosti su nešto bolje otvorili drugo poluvrijeme, a autogol Van der Wiela donio im je izjednačenje rezultata na 2:2 u 64. minuti susreta.

Da bodovi ostanu na Parku prinčeva pobrinuo se dvojac iz Južne Amerike. Prvo je Pastore na pravi način iskoristio asistenciju Lucasa i pogodio u 74. minuti za novo vodstvo PSG-a, a pogotkom dvije minute prije kraja utakmice Edinson Cavani je postavio konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 21. kolo: 
PSG - Evian 4:2 (Luiz 30., Verratti 38., Pastore 74., Cavani 88. / Barbosa 14., Van der Wiel AG 64.)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.