PSG uz dosta muke do pobjede nad Lilleom

Ligue 1

PSG uz dosta muke do pobjede nad Lilleom

Midhat Šljivak

PSG je u 22. kolu Ligue 1 na svom Parku prinčeva dočekao ekipu Lillea, a na kraju su slavili tešku pobjedu rezultatom 1:0.

Parižani su bolje otvorili meč i u sedmoj minuti dobar šut Loucasa Moure odlazi pored gola gostiju. Lille je bio u grču u prvih dvadesetak minuta, no uspjeli su se odbraniti, a nakon nešto više od pola sata igre poništen im je gol. Nakon kornera Rodelan je skočio i pogodio mrežu PSG-a, ali je Roux navodno bio u ofsajdu prilikom šuta Rodelana, te je gol poništen.

Samo minut kasnije Ibrahimović je šutirao sa dvadesetak etara, ali je lopta pogodila stativu, da bi Ibra zaključio prvo poluvrijeme još jednim šutem u 43. minuti, no na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak susreta nije donio velika uzbuđenja sve do 68. minute. PSG je zahvaljujući autogolu Chedjoua, nakon loše reakcje golmana Elane stigao do vodstva od 1:0.

Lille je dobru priliku imao u 73. minuti kada je šutirao Payet, ali je Sirigu dobro intervenisao. Lille je ponovo u 83. minuti imao dobru piliku. Payet je dobro šutirao, ali lopta pogađa stativu. Do kraja promjene rezultata nije bilo, te je PSG stigao do važne pobjede u borbi za titulu prvaka.


Ibra hits the post by UCL2410
Regular goal cancelled by UCL2410
PSG vs Lille 1:0 Chedjou own goal by UCL2410

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.